Weekend jest jak dobre ciasto - szybko znika.
A miniony weekend był tak dobry, że upojona jego słodyczą nie mogłam się dzisiaj obudzić.
Tak, dzisiaj zaspałam i to porządnie. Ale przynajmniej zaspałam szczęśliwa. Bo weekend sprawił, że wreszcie odzyskałam siły, a wszystko co powinno wróciło na swoje stare miejsce.
Nutella fudge brownies
/wg Abigail Johnson Dodge "Desserts 4 Today: Flavour Desserts with Just four Ingredients"/
Składniki:
170g Nutelli
5 łyżek mąki
1 jajko
100g posiekanych orzechów laskowych
Nutellę i jajko wymieszać za pomocą miksera, następnie dodać do tego mąkę i 50g orzechów. Dokładnie wymieszać, po czym masę nakładać do papilotek (do ok. 3/4 wysokości). Posypać z wierzchu pozostałymi orzechami. Włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec przez 12 minut.
Smacznego! :)
Chętnie bym porwała jednego takiego muffina. Albo nawet i dwa :-)
OdpowiedzUsuń