Dobre 'na surowo' jak i w wersji lekko podpieczonej. A więc szarlotka? Niekoniecznie... ;)
Tym więc sposobem, przed państwem muffiny. Jak na Dzień Jabłka przystało - jabłkowe. :)
Jabłkowe muffiny z müsli
Składniki:
1.5 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
szklanka mleka
2 jajka
1/2 szklanki oleju
cukier wanilinowy
łyżeczka sody oczyszczonej
łyżeczka świeżo startej gałki muszkatołowej
łyżeczka cynamonu
1/2 szklanki müsli
garść płatków migdałowych
2 jabłka
Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą. W oddzielnym garnuszku wymieszać roztrzepane jajka, mleko oraz olej. Wlać do składników suchych i dokładnie wymieszać. Na samym końcu dodać pokrojone w drobną kostkę jabłka. Jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać, po czym przelać ciasto do foremek. Piec 30min. w temperaturze 200º.
Jabłkowe babeczki,pycha!
OdpowiedzUsuńDobre na każdą okazję.
A ja znam te babeczki! :) Są mocno W DECHĘ! :))
OdpowiedzUsuń